(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
>>> Gulášová polévka
Potřebné ingredience
1 PL sádla, 1/2 menší cubule, 2 brambory, párek, červená paprika, hl.mouka, česnek, sůl, podravka, majoránka
Postup přípravy
Oškrábané brambory si nakrájíme na kostičky a dáme zvlášť vařit do malého kastrůlku se špetkou soli. Poté si na sádle zpěníme cibuli do růžova. Na ní uděláme zásmažku z hl.mouky a zalijeme vodou. Přidáme červenou papriku, špetku soli a povaříme tak 10min. Co se týče vody na polévku dáme méně než obvykle taktéž i sůl, neboť posléze použijeme do polévky vodu z uvařených brambor, které jsme také solili!!! ) Brambory by měli být už měkké, přidáme i s vodou do polévky, nakrájíme párek (já používám dietní), rozdrtíme jeden stroužek česneku, podravku a majoránku popř. ještě dosolíme.Majoránka i když je drcená, jak píši na obalu, ještě mězi dlaněmi rozmělním nad polévkou a sypu. Tím je majoránka aromatičtější a polévka voňavější. Krátce povaříme. Kdo má rád, může se podávat s pečivem - chleba, rohlík.
*** zásmažka zaletá vodou a přidaná červ.paprika ***
*** uvařené brambory zvlášť v malém kastrůlku ***
*** kdo má rád, podáváme s pečivem ***
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé